Ultima oră
Simona Halep, destăinuiri despre momentul în care a aflat că a fost depistată pozitiv. ”A fost ca şi cum m-ar fi lovit un camion” Simona Halep, destăinuiri despre momentul în care a aflat că a fost depistată pozitiv. ”A fost ca şi cum m-ar fi lovit un camion”
A fost lucrat Adi Mutu de jucătorii străini ai CFR-ului? ”Am vorbit cu oameni din cadrul echipei!” | VIDEO EXCLUSIV A fost lucrat Adi Mutu de jucătorii străini ai CFR-ului? ”Am vorbit cu oameni din cadrul echipei!” | VIDEO EXCLUSIV
Preşedintele Universităţii Cluj a anunţat la Fotbal Show cine va fi antrenor în sezonul viitor. ”Are contract pe 2 ani, ne-am stabilit un obiectiv” | VIDEO EXCLUSIV Preşedintele Universităţii Cluj a anunţat la Fotbal Show cine va fi antrenor în sezonul viitor. ”Are contract pe 2 ani, ne-am stabilit un obiectiv” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Farul - Sepsi 0-1, în direct la Prima Sport 1! Safranko înscrie în secunda 66! VIDEO | Farul - Sepsi 0-1, în direct la Prima Sport 1! Safranko înscrie în secunda 66!
VIDEO | Andrei Rublev s-a calificat în finala turneului de la Madrid. Prestaţie perfectă cu Taylor Fritz VIDEO | Andrei Rublev s-a calificat în finala turneului de la Madrid. Prestaţie perfectă cu Taylor Fritz
”Am informaţii că s-a luat legătura”. Ioan Ovidiu Sabău a anunţat cine l-ar putea înlocui la ”U” Cluj ”Am informaţii că s-a luat legătura”. Ioan Ovidiu Sabău a anunţat cine l-ar putea înlocui la ”U” Cluj

Scandal de dopaj în China: Guvernul neagă acuzaţiile privind 23 de sportivi

Sporturi Publicat de Daian Cutu pe 22 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21566763/1/china.jpg

Guvernul chinez a negat cu fermitate acuzaţiile potrivit cărora 23 de înotători au fost depistaţi pozitiv la trimetazidină, substanţă dopantă, înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2021. Beijingul vorbeşte de o contaminare fără ca sportivii să ştie, relatează RMC.

Beijingul a calificat luni drept "eronate" acuzaţiile de dopaj potrivit cărora 23 de înotători chinezi au fost testaţi pozitiv la începutul anului 2021 pentru trimetazidină, o substanţă interzisă, înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. "Aceste informaţii sunt înşelătoare şi nu sunt reale", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin.

Cu trei luni înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris (26 iulie-11 august), o anchetă a televiziunii publice germane ARD şi a New York Times a dezvăluit că 23 dintre cei mai buni înotători şi înotătoare din China au fost depistaţi pozitiv cu trimetazidină la începutul anului 2021. Această substanţă este interzisă din 2014 pe motiv că îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.

Dintre cei 23 de chinezi care au fost depistaţi pozitiv, 13 au participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo câteva săptămâni mai târziu. Ministerul chinez al Securităţii Publice a efectuat o anchetă, iar Agenţia chineză antidoping (Chinada) a întocmit un raport, prezentat în martie 2021, care a concluzionat că a existat o contaminare alimentară.

Într-o declaraţie publicată sâmbătă, Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a declarat că "nu este în măsură să respingă posibilitatea contaminării ca sursă a trimetazidinei". "Cred că veţi fi observat şi dumneavoastră că Agenţia Mondială Antidoping a publicat un răspuns foarte clar", a răspuns luni Wang.

"După o investigaţie amănunţită şi detaliată a acestui incident de către Centrul antidoping chinez din 2021, s-a stabilit că sportivii în cauză au consumat medicamente contaminate fără ştirea lor", a continuat Wang. "Aş dori, de asemenea, să subliniez că guvernul chinez a menţinut întotdeauna o poziţie de toleranţă zero faţă de dopaj", a insistat el.

"Respectăm cu stricteţe prevederile globale (în acest domeniu) şi protejăm cu hotărâre sănătatea fizică şi psihică a sportivilor. Apărăm concurenţa loială în cadrul evenimentelor sportive şi am contribuit în mod activ la lupta globală împotriva dopajului", a adăugat Wang.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele